top of page

URKUMALLIT

Kuvaa klikkaamalla avautuu Allen Organ Companyn kyseistä urkua kuvaava sivu. Siellä voit tutustua urkujen teknisiin tietoihin sekä urkujen dispositioihin (Stop List). Rajaa koti- ja kirkkourkujen välillä voidaan pitää tulkinnallisena. Historique-sarjan urkuihin ei saa lisäkaiuttimia, ja ne mahtuvat pieneenkin huonetilaan. Niissä on myös kuulokeliitäntä vakiona.

Jalkio on useimmissa kuvissa amerikkalainen säteittäinen ja kovera. Suomeen tulevat Allen-urut varustetaan eurooppalaisella suoralla ja koveralla jalkiolla.

Kotiurut

Historique I
Historique I
Historique I
Historique I
Historique II
Historique III

Kirkkourut

Historique I
Chancel CF-4
Historique I

Kirkkourkumallistosta voi valita joko keinukytkimin tai rekisteritapein varustetun version. Pienempiin malleihin on saatavilla lisäkaiuttimet erillisoptiona. Suosittelemme niitä aina julkiseen käyttöön. Ne eivät ole liikaa kotikäytössäkään, Allenin sointi on niiden kautta aivan eri luokkaa!

- Allenin uusin GeniSys-teknologia on digitaaliurkujen rintamalla aivan uutta. GeniSys-urkujen monipuolisuus ja taipuisuus on vertaansa vailla. Niissä on urkuun asennettu erillinen äänikertapankki, jossa on urun omien kiinteiden äänikertojen lisäksi lähes 90 urkuäänikertaa lisää, plus 21 orkesterisoitinta sekä 128 General Midi-soitinta. Nämä voidaan jakaa urkujen sormioille mielikuvituksellisin tavoin, jopa yksi kelloääni tai lyömäsoitin soimaan vain yhdelle tietylle koskettimelle. Jokaista koskettimistoa kohden voidaan pankista valita aina kaksi äänikertaa kerrallaan soimaan urun omien äänikertojen lisäksi. Kunkin GeniSys-äänikerran voi säätää voimakkuudeltaan halutuksi, ja ne voidaan myös koplata sormiolta toiselle.

Chancel CF-10
Allen G220
Historique I
Historique I
Allen G230
Historique I
Allen G330
Historique I
Allen G340
Historique I
Allen G350
Historique I
Allen G460
Historique I
Allen G470
Historique I
Allen G570
Konserttiurkurien suunnittelemat Allen-urut
Historique I
DB-242a
DB-372a
Historique I
RL-66a
Historique I
HO-85

Katso Hector Oliveran suunnitteleman

Allen HO-85:n havainnollinen ja hauska taiteilijan oma urkuesittely!

bottom of page